15 mei 2023

 

Praktijk Dommelen blijft bereikbaar!

 

Ondanks alle wegwerkzaamheden blijft de praktijk bereikbaar! 

 

Via de Kerkakkerstraat kunt vanaf de Bergstraat weer bij de parkeerplaatsen op het Sneeuwklokje komen. Dit betekent dat u vanaf deze kant ook weer voor de deur kunt parkeren. 

 

Vanaf de andere kant kunt u de praktijk bereiken via de Lage Heide en kunt u het Sneeuwklokje inrijden vanaf de Hyacintlaan. 

 

11 mei 2023

 

Praktijk Dommelen blijft bereikbaar!

Op het moment kunt u de praktijk bereiken vanaf de Kerkakkerstraat

en kunt U parkeren op de Bergstraat voor de praktijk.

Vanaf de andere kant is de praktijk te bereiken via de Lage heide en komt u in het Sneeuwklokje via de Hyacintlaan. U kunt dan zoals u gewend bent parkeren in de parkeervakken bij de ingang van de praktijk.

27 maart 2022

16 januari 2022

Vanaf dinsdag 18 januari 2022 zullen de fysiofitnessless weer opgestart worden. We zullen de groepen telefonisch of via mail op de hoogte brengen. Tijdens de lessen zullen de coronamaatregelen in acht gehouden worden, zoals u van ons gewend bent.

Heeft u vragen? Neem contact op via info@praktijkdommelen of 040 2018269.

3 Januari 2022

Vanaf januari 2022 is Liesbeth gestopt als fysiotherapeute bij Praktijk Dommelen en gaat zij genieten van een welverdiend vroeg pensioen. Bram Daane zal team Praktijk Dommelen komen versterken in plaats van Liesbeth. Nieuwsgierig naar Bram? Kijk op onze teampagina voor meer informatie.

27 November 2021

Sinds de overname 1,5 jaar geleden hebben we in stappen het uiterlijk van de praktijk onder handen genomen. Een paar weken geleden is er een nieuwe gevelbanner geplaatst en vandaag heeft ook onze voortuin een opknapbeurt gekregen.

4 November 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen 2 november 2021 zullen onze fysiotherapeuten binnen de praktijk een mondmasker dragen tijdens de behandelingen. Voor patiënten wordt dit vooralsnog niet verplicht, maar kan op korte termijn veranderen. Wij proberen u via de webiste, facebook en aankondiging in de wachtkamer van de praktijk zo goed mogelijk op de hoogte te houden.

Wilt u meer weten naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op met de praktijk, bel 040-2018269 of stuur een mailtje naar info@praktijkdommelen.nl.

Met vriendelijke groet,

Het team van Praktijk Dommelen

27 Juni 2021

Ondanks de versoepeling van de maatregelen m.b.t. corona hebben we binnen Praktijk Dommelen besloten om in ieder geval voorlopig te blijven werken met mondkapjes om onze en de gezondheid van onze patiënten te waarborgen.

Wij willen u vragen om bij binnenkomst van de praktijk een mondmasker te dragen.


1 Juni 2021

Voor iedereen die nog steeds thuis gebruik maakt van de oefeningen die we online hebben staan:
De pagina's "oefeningen voor thuis" en "fysiofitness voor thuis" zijn verplaatst naar de pagina "Fysiofitness".


20 Mei 2021

Deze week zijn de fysiofitness lessen op de praktijk weer gestart.
Wilt u ook in een kleine groep onder begeleiding van een fysiotherapeut sporten?
Neem contact op via 040 20128269 of info@praktijkdommelen.nl

24 Februari 2021

Nadat we een jaar geleden deze website www.praktijkdommelen.nl een nieuw uiterlijk hebben gegeven, heeft nu ook onze website www.haptonomiedommelen.nl een nieuw jasje gekregen.

Kijk snel op www.haptonomiedommelen.nl voor meer informatie over haptonomie binnen Praktijk Dommelen.

5 Februari 2021

Het was al duidelijk dat een goede levenstijl met voldoende beweging een ernstig beloop van de ziekte COVID-19 kan verkleinen.
In een artikel van Erik Scherder wordt uitgelegd hoe bewegen, door het verbeteren van je immuunsysteem, daarnaast ook effect heeft op de effectiviteit van de COVID-19 vaccinatie.
Helaas kunnen we op het moment nog geen fysiofitness lessen aanbieden in de praktijk i.v.m. de huidige maatregelen.
Onder de kopjes oefeningen voor thuis en fysiofitness voor thuis kun je diverse filmpjes vinden om thuis in beweging te blijven.

https://www.nederlandse-sportraad.nl/actueel/nieuws/2021/02/02/bewegen-versterkt-het-immuunsysteem-en-op-die-manier-het-effect-van-covid-19-vaccinatie

1 Januari 2021

22 December 2020

Wat een jaar was 2020!


Met de sluiting van de praktijk in maart en april vanwege het coronavirus, vervolgens snel schakelen om de praktijk verder op te knappen en daarna te gaan werken met nieuwe maatregelen, zoals het dragen van mondkapjes.
Inmiddels zijn we gewend aan deze manier van werken, en blijven we onze patiënten zo goed mogelijk helpen in deze bijzondere tijd.
Ook in 2021 staan wij met ons hele team voor u klaar!

14 December 2020

De praktijk blijft open!


Er gaat vanaf morgen weer veel gesloten worden i.v.m. de coronacrisis. Praktijk Dommelen mag open blijven voor fysiotherapeutische behandelingen. Hierbij zullen we de extra maatregelen om dit mogelijk te maken in stand houden.

Zo vragen we nog steeds aan alle patiënten om alleen op afspraak naar de praktijk te komen. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Dan vragen we u om dit bij voorkeur telefonisch te doen en niet naar de praktijk te komen.

Heeft u een afspraak, maar heeft u of een van uw gezinsleden ziekteverschijnselen bel zo snel mogelijk de afspraak af en blijf thuis.


Wij willen u vragen om een mondmasker te dragen bij binnenkomst van onze praktijk. Onze fysiotherapeuten zullen ook een mondmasker dragen tijdens uw behandeling.

Verder vragen we u bij binnenkomst uw handen te desinfecteren, zelf 2 grote badhanddoeken mee te nemen en de instructies van uw behandelend therapeut te volgen. Ook verzoeken we u om niet meer dan 5 minuten voor de behandeling aanwezig te zijn, zoveel mogelijk alleen te komen en begeleiders buiten (of in de auto) te laten wachten. Bij kinderen onder de 16 jaar is indien nodig 1 begeleider toegestaan.

De fysiofitness lessen moeten we helaas stopzetten tot half januari. We zullen de fysiofitnessers hiervan ook per mail op de hoogte stellen.

Door het toepassen van deze maatregelen kunnen we u blijven helpen!


Wilt u meer weten naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op met de praktijk, bel 040-2018269 of stuur een mailtje naar info@praktijkdommelen.nl.

Met vriendelijke groet,

Het team van Praktijk Dommelen

14 November 2020


Versterk je immuunsysteem

binnen enkele weken

Het wordt steeds meer duidelijk dat het van belang is dat een goede levenstijl helpt om een ernstig beloop van de ziekte COVID-19 te verkleinen. Wij kunnen je daarbij helpen, zowel voor trainings- , ontspannings- en voedingsadvies!

Kijk op https://www.kngf.nl/actueel/2020/november/oproep-gezonde-leefstijl.html

2 Oktober 2020


GLA:D training in samenwerking met het MMC ook bij Praktijk Dommelen!

In samenwerking met het MMC is er een nieuw oefenprogramma voor heup- en knieartrose ontwikkeld. Bij ons kunt u terecht voor deelname aan deze GLA:D® training!

Kijk op https://www.mmc.nl/orthopedie/nieuws/2085/knie-of-heupprothese-voorkomen-met-glad-programma/ voor meer informatie of neem contact op met de praktijk via info@praktijkdommelen.nl of 040 2018269.


3 Mei 2020

Stapsgewijs veilig opschalen fysiotherapie


De fysiotherapeutische behandeling van (ex)-corona patiënten en ook de uitgestelde reguliere patiëntenzorg mag van het RIVM en VWS sinds donderdag 30-4 behoedzaam opgestart worden.

Dit betekent niet dat we meteen weer werken zoals voor de coronacrisis. Er is door de beroepsgroep van fysiotherapeuten (KNGF) een triage stappenplan opgesteld waarmee we kunnen bepalen of zorg op dit moment noodzakelijk is en er een behandeling in de praktijk plaats moet vinden. Behandelen op afstand middels een telefonisch- en/of videoconsult blijft de eerste keus.

De komende dagen zullen we patiënten die in behandeling waren ten tijde van de sluiting telefonisch benaderen.

We hebben extra voorzorgsmaatregelen genomen in de praktijk op basis van de leidraad van het Paramedisch Platform Nederland (PPN). Behandelingen in de praktijk zijn alleen mogelijk op afspraak na beoordeling door een van onze therapeuten, uiteraard verwachten we dat je thuisblijft als jij of een van je gezinsleden ziekteverschijnselen heeft.

We vragen je bij binnenkomst je handen te desinfecteren, zelf 2 grote badhanddoeken mee te nemen en de instructies van je behandelend therapeut te volgen. Ook verzoeken we je om niet meer dan 5 minuten voor je behandeling aanwezig te zijn, zoveel mogelijk alleen te komen en begeleiders buiten (of in de auto) te laten wachten. Bij kinderen onder de 16 jaar is indien nodig 1 begeleider toegestaan.

Een normale praktijkvoering is dit dus niet, maar een begin kan worden gemaakt!

Wil je meer weten naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op met de praktijk, kom niet naar de praktijk maar bel 040-2018269 of stuur een mailtje naar info@praktijkdommelen.nl.

Met vriendelijke groet,

Het team van Praktijk Dommelen

Een boodschap van ons team!

28 April 2020

Dankjewel Makers4all!!!

Namens het team van Praktijk Dommelen willen wij de vrijwilligers van makers4all heel erg bedanken voor de gezichtsschermen, clips voor mondmaskers en de deuropeners.

Super initiatief van een netwerk van vrijwilligers met 3D printers!

Dit initiatief helpt zorgverleners zichzelf en hun patiënten zo goed mogelijk te beschermen.

Wilt u meer informatie over het initiatief of een donatie doen, zodat zij mensen in de zorg kunnen blijven helpen?
Kijk op hun website www.makers4all.eu of hun facebookpagina https://www.facebook.com/Makers4all-104933811159835/

22 April 2020

Update i.v.m. het coronavirus

Het Kabinet heeft gisteren besloten om de ingestelde maatregelen voorlopig te handhaven wat betreft de fysiotherapeutische zorg. Graag hadden wij dit ook anders gezien. Het doet een groot beroep op het geduld en zelfdiscipline. Voor Praktijk Dommelen blijft de volksgezondheid echter de eerste prioriteit.

Voorlopig blijven we zorg op afstand leveren middels (video) bellen en blijven we met regelmaat de online fitnesslessen aanpassen en jullie van nuttige tips en filmpjes voorzien op onze website. Deze tips en filmpjes zijn te zien op de site onder de kopjes oefeningen voor thuis en fysiofitness voor thuis.

Daarnaast is de praktijk voor spoedgevallen uitsluitend op afspraak geopend in de ochtend van 9.00u tot 12.00u.

Verder blijft de praktijk in de ochtend telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 op nummer 040-2018269.
Buiten deze tijd kunt u een bericht op het antwoordapparaat inspreken of contact opnemen via info@praktijkdommelen.nl.
We zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

We blijven hopen op uw begrip.

Blijf in beweging en let goed op elkaar!

Het team van Praktijk Dommelen

3 April 2020

Adviezen m.b.t. thuiswerken


Klik hieronder voor aantal adviezen om het thuiswerken (evt. met kinderen) zo productief en prettig mogelijk te maken.

10-tips-om-thuiswerken-zo-productief-en-prettig-mogelijk-te-maken

10-tips-om-thuiswerken-met-kinderen-enigszins-mogelijk-te-maken

23 Maart 2020

Update i.v.m. het coronavirus

Helaas zijn wij door de nieuwe maatregelen, die vandaag door de overheid zijn opgelegd,
genoodzaakt om de praktijk per direct te sluiten voor face-to-face behandelingen.

Er zal alleen een face-to-face behandeling plaats vinden indien dit op aanwijzing van een arts noodzakelijk is.
Hierbij zullen dan ook beschermende maatregelen zoals vastgesteld door het RIVM toegepast dienen te worden.

Daarentegen is er wel de mogelijkheid om telefonisch of via videoconsult een behandeling op afstand te verzorgen.  

De praktijk blijft in de ochtend telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 op nummer 040-2018269.
Buiten deze tijd kunt u een bericht op het antwoordapparaat inspreken of contact opnemen via info@praktijkdommelen.nl.
We zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

We hopen op uw begrip.

Blijf in beweging en let goed op elkaar!

Team Praktijk Dommelen


23 Maart 2020

Stoeloefeningen

In het filmpje hiernaast worden een aantal stoeloefeningen getoond die u thuis mee kunt doen. Zodat u zo goed mogelijk blijft bewegen tijdens deze periode van thuisblijven.

20 Maart 2020

Update i.v.m. coronavirus

We blijven klaar staan voor onze patiënten!
Maar om deze noodzakelijke zorg te kunnen verlenen is het van essentieel belang
dat het beleid van het RIVM en GGD strikt gevolgd wordt.

De praktijk is open voor 1-op-1 behandelingen.

De fysiofitnessgroepen zijn stopgezet tot 6 april.

Binnen de praktijk hebben we extra hygiënemaatregelen genomen.

Iedereen die binnenkomt vragen we de handen te reinigen met desinfecterend middel.

Daarnaast vragen we u om een eigen grote handdoek mee te nemen naar de behandeling. We maken momenteel géén gebruik van de handdoeken van de praktijk.

We vragen u het beleid van het RIVM en de GGD te volgen.

Bij milde klachten (hoesten, niezen, of gewoon niet fit zijn), bij koorts of wanneer u in contact bent geweest met een persoon besmet met het coronavirus vragen we u om niet naar de praktijk te komen of verzoeken we u naar huis te gaan zonder u te behandelen.
Dit zullen al onze therapeuten toepassen!


Huisbezoeken worden alleen nog na overleg afgelegd.
Mocht u of een huisgenoot niet fit of verkouden zijn, zijn we genoodzaakt de behandeling aan huis te laten vervallen.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking en begrip.

Blijf gezond en in beweging!

Het team van Praktijk Dommelen